Gaveeske til konfirmanten 2020

Mange Internett-varehus tilbyr for tiden et bredt utvalg av leveringsversjoner. Noe av det mest populære akkurat nå er å få bestillingen brakt til en pakkebutikk, hvor det er enkelt for deg å hente de nyinnkjøpte varene når det er tid til det. Fraktmetoden er derfor ekstremt smart, og ofte også den rimeligste leveringsmetoden.

På den annen side bør du vurdere å velge å få det levert til din adresse eller til din arbeidsplass. Fraktmetoden viser seg noen ganger å være et hakk dyrere, men også spesielt hensiktsmessig. Det billigste fraktalternativet kan ikke nektes at du henter bestillingen selv, men dette krever at du fysisk befinner deg rett ved e-butikkens fungerende lager.

Frakttiden er usedvanlig avgjørende dersom du trenger varene umiddelbart, og derfor er det relativt viktig å finne forventet leveringstid for den aktuelle varen.

Mange nettbutikker garanterer levering på 1 ukedag på et stort antall av deres produkter, men vær oppmerksom på at dette er beregnet ut fra at bestillingen er realisert tidligere enn et fastsatt tidspunkt, med sikte på at de kan sikkert klare å få pakket bestillingen før pakkearbeiderne har fri.

En rekke e-butikker tilbyr gratis frakt, men ofte kun hvis du handler for et visst beløp. Ellers bør du velge den rimeligste frakttypen, som ofte – uansett om du er i Vejle, Lillerød eller Assens – vil være å få fraktselskapet til å bringe varene dine til et utleveringssted.

Netthandel er på vei opp

Det har vist seg å være superpraktisk for internettbrukere å sammenligne priser (via f.eks. PriceRunner) fra forskjellige nettbutikker og i sin tur mange internettselskaper har sett seg nødt til å stemple salgsverdien på spesielt deres best-i-test-produkter – for barn, men også for voksne – ettertrykkelig, og til og med noen ganger gi portofri levering.

Det kan imidlertid fortsatt vise seg å være lønnsomt å sjekke flere internettvarehus for salg før du bestiller, slik at du er komfortabel med å motta den rimeligste prisen.

Før noen handler hos en forhandler på nettet bør man i prinsippet sette seg inn i innholdet i nettbutikkens handelsbetingelser, men dette er vanligvis en omfattende oppgave.

Et annet alternativ kan kanskje være å sjekke om nettselskapet er e-merke tilkoblet, fordi det skal være en indikasjon på at e-butikken oppfyller de offisielle reglene og at e-forhandleren en gang i blant har sett av fagfolk som kjenner lovverket. Dette er en god mulighet til å bli hjulpet dersom du blir utsatt for utfordringer i prosessen med din bestilling.

Videre foreslås det at du tar hensyn til de mest relevante forhold som kan ha betydning for bestillingen, for eksempel hvilken returrett e-butikken tilbyr. Her er det også viktig at du fortsatt beholder bestillingskvitteringen, slik at du kan bevise handlen en gang til, uansett om du kjøper en gave til en gutt eller jente.

Et symbol på at nettselskapet legger til gjeldende danske regler

Trustpilot tilbyr flere trygge sjanser til å utrydde vurderinger fra et stort antall andre kunder, og på grunn av dette er det bra at du studerer nettbutikkens vurderinger før du kjøper.

Facebook gir også jevnlig gode sjanser til å få et inntrykk av nettselskapets kundefokus. I tillegg kan man se en rekke e-bedrifter hvor man kan lage en beskrivelse av bestillingsprosessen, som også skal brukes for å vurdere kundetilfredshet.

Nettstedet vårt er finansiert av reklame. Vi har et nært samarbeid med en rekke nettbutikker, da vi viser butikkenes produkter, og tar kompensasjon dersom en bruker fra vår nettside gjennomfører en transaksjon.