Norwegian omelette

Omelette Norvégienne – Oppskrift fra TINE Kjøkken

Omelette norvégienne – Baked Alaska – MatPrat

Oppskrift på Omelette norvégienne eller Baked Alaska laget fra bunnen av. Dette er en festlig kake av en dessert med sukkerbrød og iskrem dekket med søt marengs.

Oppskrift på Omelette norvègienne – Aperitif.no

Omelette norvégienne (Fransk isbombe) – Det søte liv

Omelette norvégienne (Fransk isbombe) | Det søte liv

For en spektakulær dessert!  Franskmennene som har kalt denne berømte desserten for “norsk omelett” synes antakelig den minner om norske breer og isfjell. Jeg har imidlertid blitt tipset om at en “Omelette norvégienne” opprinnelig har en oval form lignende bunnen av et norsk vikingskip, og at dette begrunner navnet. Jeg har likevel laget kaken rund her, og det har også blitt mer og mer vanlig. Kaken er veldig enkel å lage: Man tar en sukkerbrødbunn som man dekker med bær og iskrem. Så pisker man tykk marengs og fordeler over hele kaken før servering. En runde med gassbrenneren gjør at marengsen blitt lett grillet og ser ekstra stilig ut!

Baked Alaska – Omelette Norvegienne | Oppskrift – Godt

Baked Alaska – Omelette Norvegienne | Oppskrift

Baked Alaska – Omelette Norvegiener en flott iskake med marengs. Iskaken er enkel å lage, men imponerer gjestene. Server i festlig lag og nyt med gjestene!

Omelette Norvégienne (Baked Alaska) – French Recipe

Omelette Norvégienne (Baked Alaska) – French Recipe | 196 flavors

Omelette norvégienne (baked Alaska) is a dessert made with vanilla ice cream covered with meringue placed on a sponge cake, then baked and flambéed.

Omelette Norwegian | Appetitt

Omelette Norwegian

Omelette with Norwegian Salmon, Spring Onion and Cheese

Omelette with Norwegian Salmon, Spring Onion and Cheese | Seafood from Norway

An omelette can be eaten both newly cooked and cooled. A cooled omelette is perfect for the lunch box. Add bread and vegetables on the side for extra nutrition.

Omelette norvégienne – Wikipedia

Keywords: norwegian omelette