Leter du etter en morsom gave til et barn? Ta en titt her

En rekke nettselskaper tilbyr i dag en rekke ulike leveringsmåter. Det vanligste er for tiden pakkebutikker, hvor du selv henter bestillingen når det er tid til det. Frakttypen er veldig enkel, og ofte også det billigste leveringsalternativet.

Du kan også planlegge å få pakken levert til din leilighet eller til din arbeidsplass. Løsningen viser seg noen ganger å være litt mer kostbar, men også veldig grei. Den enkleste leveringsmetoden vil utvilsomt være å hente pakken selv, men dette avhenger av om du bor i nærheten av nettselskapets lager.

Leveringstiden er selvsagt ekstremt viktig dersom du trenger bestillingen umiddelbart, og til det formålet er det ganske viktig at vi sjekker tidshorisonten for levering av den aktuelle varen.

De fleste e-butikker gir 1-dags levering på utallige produkter, men som likevel krever at bestillingen legges inn før et eksakt tidspunkt, slik at de sannsynligvis kan klare å få varen service før pakken personalet har fire netter.

Noen e-forhandlere sørger for gratis frakt, men stort sett kreves det at du kjøper for et fastsatt beløp. Som et alternativ bør du foretrekke det billigste alternativet for levering, som – uansett om du bor i Horsens, Varde eller Vejen – vil være å få budet til å bringe bestillingen til et utleveringssted.

Bestilling til din private bolig eller ut til din arbeidsplass

Det er nå ganske enkelt for vanlige dødelige å finne informasjon om priser på tvers av nettselskaper og dermed har mange internettbedrifter Danmark blitt tvunget å redusere salgsverdien av produktene deres – for barn og babyer, og også for damer og herrer – kolossalt, og til og med noen ganger tilby gratis frakt.

Men det kan likevel vise seg lønnsomt å undersøke opptil flere nettbutikker for tilbud før du legger inn bestillingen, slik at du er godt informert om å få den rimeligste prisen.

Man skal allikevel være forsiktig med at når en nettbutikk selger varer til en pris som anses som usedvanlig beskjeden, så skal det stort sett være et signal om en uredelig netthandel. Kortbestillinger er uansett dekket av en regel, som beskytter kjøperen mot uærlige nettbutikker.

Generelt sett slår vi et slag for bestillinger med betalingskort eller mobilbetaling. Som et alternativ bør du benytte deg av et avdragstilbud fra for eksempel ViaBill, så lenge du ønsker å betale ned betalingen i flere rater.

Før folk handler i en nettforhandler, for å være på den sikre siden, må du gå gjennom nettbutikkens vilkår og betingelser, men det er vanligvis ikke veldig morsomt.

Et alternativt forslag kan derfor være å sjekke om e-forhandleren er godkjent av e-merket, fordi det er en erklæring om at internettvirksomheten overholder fastsatte regler, i tillegg til at nettvirksomhet blir nå og da inspisert av fagfolk som forstår gjeldende regelverk. Du får også muligheten til å få en hjelpende hånd dersom du blir utsatt for utfordringer med kjøpet.

Videre foreslår vi at kjøper er klar over de viktigste vilkårene som kan ha innvirkning på bestillingen, for eksempel returpolitikken butikken bruker. I denne sammenheng er det også viktig at du fortsatt beholder kjøpsbekreftelsen, slik at du til enhver tid kan bevise bestillingen, uansett om du er ute etter varer til kvinne eller mann.

Et tegn på at e-butikken støtter de offisielle danske reglene

Trustpilot gir gode muligheter til å undersøke erfaringene til ganske mange tidligere forbrukere og her foreslår vi at du sjekker internett butikkens anmeldelser før du legger inn bestillingen.

Facebook bringer med seg noen fine sjanser til å få innsikt i nettbutikkens pålitelighet. I tillegg til det møter vi til og med nettselskaper som tilbyr kunder å skrive ned en kritikk av kjøpsopplevelsen, som kan brukes på samme måte for å få et innblikk i kundetilfredshet.

Retningslinjer vedrørende tilbud og nettbutikker oppdateres ofte, men det tas ikke ansvar for endringer som gjøres etter at vi sist oppdaterte nettsidens data.